Welkom     Over Ons     Bemiddeling     Contact      
 
  
Wij zijn Martijn en Barbara (Basia) Veld en samen runnen wij Veld Service & Recruiting.

Na ruim 20 jaar werkzaam in meestal de bloembollensector, of in sectoren die daar (in)direct mee te maken hebben besloot grondlegger Martijn om voor zichzelf te beginnen.

Als ZZP-er is Martijn al een aantal jaren (en nog altijd) werkzaam in verschillende branches waaronder natuurlijk de bloembollen, maar ook in de staal en andere branches.


De laatste jaren groeide de vraag naar machinisten op grondverzetmachines en daar zijn wij ons gedeeltelijk op gaan richten.
Tot vandaag de dag veel werkzaam in, met name, de staalproductie bij TaTa Steel Velsen.
Via een grote onderaannemer op het terrein verrichten wij werkzaamheden zoals de verplaatsingen van de kolen en de erts met wielladers (shovels), kranen (rups en mobiel) en bulldozers. De schoonmaakwerkzaamheden onder de vele transsportbanden en de wegen, maar ook het tremmen (bootsruimen schoonmaken tijdens het lossen) vallen onder de dagelijkse werkzaamheden.


Natuurlijk is het hart voor de bloembollen nog niet gedoofd, daar wij ook nog ongeveer 5 maanden per jaar werkzaam zijn in hoofdzakelijk de lelieteelt. Voor een leliekweker uit Julianadorp verrichten wij de exportspoelwerkzaamheden en voor een bedrijf uit Heerhugowaard gaat Martijn ieder jaar in de zomermaanden (daar dus winter) naar Nieuw Zeeland om daar de leliespoelerij onder zijn hoede te nemen.


Vaak kreeg Martijn al de vraag, of hij niet een “pooltje” kon regelen om bepaalde werkzaamheden te verrichten.
Daarom besloten wij om een tweede tak binnen het bedrijf te openen en te beginnen met de bemiddeling van Poolse arbeidskrachten.
Al snel kwamen er steeds meer aanvragen voor personeel, waaronder in de bouw, als metselaars en timmermannen en ook voor de montage van veiligheidsnetten en dakrandbeveiliging. Ook machinisten op grootgrondverzetmachines en de vraag naar Tractor en heftruckchauffeurs voor in de bloembollen en agrarische sector kwam.


Sinds begin 2019 doen wij ook de bemiddeling voor seizoenarbeiders. Eerst voor een grote pioenkwekerij, voor de oogst van de pioenrozen en voor de bloembollensector het werven van tulpenpelsters en heftruckchauffeurs.


Mede door de vele contacten, een goede onderlinge samenwerking en de beheersing van de Poolse taal zijn wij er toe in staat om snel te schakelen en goed vakbekwaam personeel te werven.